Lek, lär & läs på Funnys Äventyr
Nya barnkulturhuset Funnys Äventyr är utan tvekan ett av landets främsta.

Lek, lär & läs på Funnys Äventyr

MALMÖ. Är det något Malmö länge upplevts sakna så är det ett solitt besöksmål särskilt för barn. Därför jublade många när Funnys Äventyr invigdes hösten 2020.

Det är, precis som sagohuset Junibacken i Stockholm som allkonstnären Staffan Götestam också vart med och grundat, ett stort och välmatat läslusthus som fungerar som en biljett rakt in i böckernas värld. En välgjord, detaljrik fantasi där älskade sagokaraktärer kommer till liv i magiska miljöer där barnen kan leka, lära och läsa.

På Funnys Äventyr får barnen hälsa på kompisarna i Mumindalen, besöka gubben Pettsons och Findus finurliga värld (se upp för tjuren i hagen!). Vill man leka i Alfons Åbergs och Millas koja eller ta en åktur i Alfons helikopter går det också bra. Den som törs smyger ner i källaren där illmonstret bor... Här väntar även ett riktigt vikingaäventyr i Meias och Halvdans värld och värdinna för det hela är Funny – en tuff tjej som gillar när det händer saker. 

Besökets höjdpunkt är kanske ändå Sagokarusellen, en kvartslång sago­tågsresa där man får följa med Alice till Underlandet, möta Aladdin på jakt efter en magisk lampa och träffa Den Lilla Sjöjungfrun, som förvandlar sej till människa och räddar en prins. 

I Teaterladan visas pjäser flera gånger dagligen och i det mysiga Läslust­huset kan barnen drömma sig bort till sagornas värld så länge de vill. Funnys Äventyr rymmer förstås även en servering och en butik med böcker och saker som knyter an till barnbokshjältarna. 

Bara för barn? Knappast! Funnys Äventyr är även en kul miljö för en sagolik kick-off, magisk företagsfest eller kundföreläsning som gästerna sent ska glömma. För vem gillar inte en bra historia?

Relaterade artiklar

Image